Home > News > Thai orphanage needs a new home

Momenteel focussen we onze hulp op een zeer belangrijk groot project. Het is van groot belang dat dit project wordt voltooid voor het weeshuis om te kunnen blijven bestaan en deze kinderen onderdak en hulp te kunnen blijven bieden.

Huidige project

Aankoop van nieuw land en het bouwen van een nieuw weeshuis. 

Probleem omschrijving

  1. Het land waar het huidige weeshuis op gebouwd is is niet het eigendom van het weeshuis en wordt verkocht in minder dan drie jaar van nu.
  2. Momenteel staat het weeshuis onder Thaise wet geregistreerd als “Stichting” en niet als “Weeshuis”.  Het huidige weeshuis en de locatie volstaan niet om in aanmerking te kunnen komen voor de status van “weeshuis”. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de oppervlakte en indeling (ruimte per kind). Onder de huidige registratie kunnen echter maar 6 kinderen in het huis wonen. We hebben drie jaar uitstel gekregen om aan de voorwaarden van een “weeshuis” te voldoen.  Indien dit project slaagt krijgt het weeshuis ook direct toegang tot overheidssubsidies.

Doel

  1. Om de kinderen een thuis te geven en een plaats waar ze diverse gezamenlijke activiteiten kunnen doen.
  2. Om de “weeshuis” status te verkrijgen.

Verwachtte resultaat

  1. Een goed onderdak voor de kinderen, het personeel en de vrijwilligers. Het gebouw zal bestaan uit: Een gescheiden slaapruimte voor zowel de jongens als de meisjes, hetzelfde geld voor de badkamers, een huis voor het personeel, een huis voor de vrijwilligers, eetkamer, keuken, klaslokaal (huiswerk, Engelse lessen etc.), een gebouw voor diverse activiteiten en een voetbal veld om te kunnen spelen.
  2. Het bieden van een goede portie aan activiteiten en recreatie mogelijkheden voor de kinderen van het weeshuis.
  3. de mogelijkheid om meer kinderen te helpen met de extra ruimte.
  4. Registreren als een officieel weeshuis onder de Thaise wet.
  5. De mogelijkheid om steun te krijgen van de regering en lokale goede doelen organisaties door de registratie.

Als we de gestelde doelen niet bereiken

Als we niet in staat zijn de doelen te behalen zullen we naar andere mogelijkheden zoeken om de kinderen onderdak te geven van de verkregen donaties (herplaatsing). Alle gegeven donaties gaan naar de kinderen.