Home > Uncategorized > Update project: Het nieuwe weeshuis

Naar aanleiding van de vergadering afgelopen Zaterdag even een kort verslag van de voortgang.
Er is een nieuwe wet ingevoerd welke ons wellicht kan helpen. In plaats van het kiezen voor de vorm van een weeshuis kan er wellicht (nader onderzoek is nog nodig) gekozen worden voor de vorm van “foster home” ofwel pleeghuis.
– Elke pleegouder mag 1- 10 kinderen hebben
– Elke pleegouder moet een inkomen hebben (het is nog onduidelijk hoe hoog dit inkomen dient te zijn)
– Voor zover bekend zijn er geen extra voorwaarden met betrekking tot oppervlaktes in dit geval.
Het is dus duidelijk dat de volgende stap is om verder in deze nieuwe wet en regelgeving te duiken om te zien of het werkelijk mogelijk is.

Waarom zou dit ons kunnen helpen?
Het stuk land en de woning mogen een stuk kleiner zijn (uiteraard zorgen we dat de kinderen voldoende ruimte hebben) en tevens zouden we niet meer te maken hebben met diverse regels wat betreft de indeling van de woning(en). De kinderen kunnen nog altijd bij elkaar blijven. Dit houdt in dat we kunnen kijken naar grote woningen welke te koop staan in de omgeving. Dit is meestal een stuk goedkoper namelijk. Zeker daar het land niet van dergelijke afmeting hoeft te zijn. Wel moet er gedacht worden aan het opzetten van een bedrijf gekoppeld aan het weeshuis om geld te kunnen verdienen. Hierbij denken we in de richting van:
– Betaald vrijwilligers werk
– Kook school
– Fiets toer
– Homestay
– Etc.

Kortom er is een nieuwe mogelijkheid die ons veel geld kan besparen echter moeten we kijken welke regelgevingen hierbij komen kijken. Over drie weken komen we weer bij elkaar waarna ik een nieuwe update zal posten.

Vergeet niet, blijf ons steunen, want zelfs voor een goedkoper alternatief hebben we voorlopig nog geen geld!